CONNECTWORK

Networking (WLAN – LAN)

De behoeften van uw netwerk zijn voortdurend in beweging. Daarom is het essentieel dat uw IT-netwerk zich flexibel aanpast. Het opzetten van een efficiënt en dynamisch IT-netwerk is echter geen eenvoudige taak. Wij staan klaar om u hierbij te helpen.

Een kabel- en draadloos netwerk op uw maat

Switching, bekabeling, racks...

Elk bedrijf beschikt over diverse apparaten die met elkaar moeten communiceren. Denk maar aan printers, camera’s, workstations, toegangscontrole, … Hiervoor is een betrouwbaar en goed presterend netwerk essentieel. Connectwork designt jouw netwerk volledig op maat. We analyseren welke bekabeling en aansluitingen u nodig heeft en bepalen de optimale plaatsing van de datakasten, racks en switches.

Ook indien U reeds een bestaand netwerk heeft, kunnen we best effort bekijken hoe we uw netwerk kunnen optimaliseren en op punt stellen.

Wireless ontwerp

Voor het opstellen van een op maat gemaakt draadloos netwerkontwerp maken wij gebruik van de geavanceerde tool Ekahau. Deze tool vertaalt uw zakelijke vereisten voor draadloze connectiviteit in combinatie met cruciale factoren zoals muren en plattegronden.

Met Ekahau kunnen deze elementen visueel worden weergegeven, waardoor het mogelijk is om het optimale aantal access points (AP’s) nauwkeurig te bepalen en strategisch te positioneren. Dit garandeert een stabiel en hoogwaardig draadloos netwerk dat aan uw behoeften voldoet.

Bekabeling, plaatsing

Bij het ontwerpen en installeren van netwerkbekabeling werken wij nauw samen met de aannemer van uw keuze. Wij zorgen voor alle benodigde documentatie, zoals fiberdesigns en bekabelingsplannen, om een naadloze samenwerking te garanderen.

Daarnaast stellen wij een gedetailleerd document op dat aan de aannemers wordt verstrekt voor de installatie van de access points. Dit document bevat per access point een duidelijke foto en uitgebreide installatiegidsen. Hierdoor weten de aannemers exact hoe de access points correct aan het plafond of de muur moeten worden bevestigd, zodat u verzekerd bent van een optimaal functionerend netwerk.

Wanneer de bekabelingswerkzaamheden door een aannemer zijn uitgevoerd, kunnen we beginnen met de installatie van uw netwerk! Uiteraard zonder uw huidige werkzaamheden te impacteren.

Netwerkbeveiliging

Netwerkbeveiliging is essentieel voor elke organisatie, en wij zorgen ervoor dat uw netwerk goed beschermd is. Afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf hanteren we altijd enkele basisregels voor netwerkbeveiliging, zoals netwerksegmentatie met VLANs, het beperken van toegang op basis van rol of functie, en het inzetten van firewalls en intrusion detection/prevention systemen.

We bieden ook geavanceerde oplossingen zoals Network Access Control (NAC) met Cisco ISE of Aruba ClearPass. Door gebruik te maken van een NAC-oplossing kunt u zowel flexibiliteit als extra beveiliging toevoegen aan uw netwerk. Dit zorgt ervoor dat het IT-personeel geen zorgen hoeft te maken wanneer werknemers van werkplek wisselen of als een printer van locatie verandert. Cisco ISE / ClearPass zal automatisch de authenticatieaanvraag verwerken en de juiste poortconfiguratie naar de switch sturen. Bovendien krijgen gastgebruikers geen toegang meer tot kritieke bedrijfsgegevens, wat de veiligheid van uw netwerk verder waarborgt.

Documentatie

Documentatie is cruciaal voor toekomstige probleemoplossing. U ontvangt een gedetailleerd overzicht van onder andere het L2- en L3-schema, fiberringen, switchconfiguraties, WLAN-plannen en een gedetailleerd overzicht van de racks, zodat u precies weet wat zich in elk rack bevindt.

Vendors

Wij werken primair met de producten van Cisco vanwege hun bewezen betrouwbaarheid en uitgebreide functionaliteiten voor bedrijven van elke omvang. Cisco biedt een breed scala aan oplossingen die perfect aansluiten bij complexe zakelijke netwerken en geavanceerde beveiligingsvereisten.

Daarnaast bieden we ook Aruba aan, dat bekend staat om zijn sterke draadloze netwerkoplossingen en innovatieve features, wat een uitstekende keuze is voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibele en schaalbare netwerkoplossingen.

Voor particulieren en echt kleine zelfstandigen adviseren we vaak Unifi. Dit merk biedt een goede balans tussen functionaliteit en kostenefficiëntie, waardoor het een geschikte optie is voor kleinere netwerken met een beperkt budget. We helpen u de juiste oplossing te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en budget.